Hoe vind je motivatie in je werk?

Motivatie. Er zijn al vele boeken over geschreven en menig management – en leiderschapstraining en blog geeft tips en advies over hoe men medewerkers hierin kan stimuleren. Maar wat is motivatie precies en wat maakt het dat mensen daarin zo verschillen? Voor sommige mensen lijkt motivatie iets vanzelfsprekends te zijn, terwijl anderen moeite hebben om in beweging te komen.

Motivatie is ook een onderwerp dat regelmatig terugkomt in loopbaan coaching. Afgelopen maand werd Janneke door het platform MT/Sprout geïnterviewd voor een artikel over motivatie bij werknemers na een reorganisatie. Voor ons een mooie aanleiding om in deze editie over het ontwerp uit te wijden. Want als we de Amerikaanse auteur, hoogleraar psychologie en gedragseconomie, Dan Ariely, mogen citeren: “Als we motivatie beter begrijpen, is iedereen blijer.”

https://unsplash.com/photos/NSKP7Gwa_I0

Wat is motivatie?

Werkgevers willen graag gemotiveerde medewerkers. Maar wat betekent dat en wat kan de werkgever doen om medewerkers te ‘motiveren’? En wellicht nog belangrijker: ervaar jij nog voldoende motivatie in je werk?

Laten we beginnen met de vraag: wat is motivatie?
Motivering én motivatie betekenen allebei ‘onderbouwing’ en ‘reden waarom iemand iets wil of doet’. Motivatie heeft ook de betekenissen ‘betrokkenheid, gedrevenheid’ en ‘stimulans’. De meeste mensen vinden het fijn om een gevoel van motivatie te ervaren. Het geeft ons namelijk energie. Maar het is niet iets waar je zomaar en altijd aanspraak op kunt maken. Het betekent overigens niet dat je dan in tijden van motivatie -schaarste een ongemotiveerd persoon bent. Want mensen ZIJN niet ongemotiveerd, ze ERVAREN motivatie problemen. Het gevoel dat we soms geen zin hebben om iets te doen, kennen we allemaal.

Je kunt dan ook stellen dat het bij motivatie gaat om moed, wil of zin hebben. Of het ontbreken daarvan! Vergelijk het met geluk: iedereen streeft er naar en je kunt het niet afdwingen. Maar je kunt het wel ruimte geven om te ontplooien.

Ongemotiveerde mensen bestaan niet!

In trainingen en coaching wordt wel eens gekscherend gezegd dat ongemotiveerde medewerkers niet bestaan. “Ha ha, dan moet je eens bij onze organisatie komen kijken!”, is dan vaak stellig het antwoord. Maar toch zit er een bron van waarheid in de eerste stelling. Ieder mens is namelijk wel gemotiveerd om iets te doen. Je kunt bij ongemotiveerde medewerkers dus zeggen dat ze gemotiveerd zijn om iets NIET te doen. En daar zit precies de crux.

Intrinsieke motivatie

De redenen waarom mensen in hun werk gemotiveerd zijn, verschillen. We maken daarbij het verschil tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie. Het beste is wanneer iemand intrinsiek gemotiveerd is. Mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn, vinden de motivatie in zichzelf. Ze doen iets omdat ze dat graag willen. Kun je dat stimuleren? Jazeker!

Er zijn drie basisbehoeften om de intrinsieke motivatie te stimuleren:

  • Verbondenheid: de wens om positieve relaties op te bouwen met anderen en je geliefd te voelen
  • Competenties: je bekwaam voelen om een gewenst resultaat neer te zetten.
  • Autonomie: de wens om vrij te kunnen handelen en niet onder druk te staan.

Als je je verbonden en veilig voelt op het werk, als je zelf beslissingen mag nemen en als je het gevoel hebt dat je iets kan, ben je zinvol bezig. Onderzoek laat zien dat je zelfs de meest vervellende job met plezier kunt doen als deze drie behoeften zijn ingevuld.

Deze basisbehoeften bespraken wij al eens eerder in onze blog en video rondom het onderwerp werkgeluk: http://mindbrouwerij.nl/werkgeluk/

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

ontdek werkgeluk via de mindbrouwerij
Tekst gaat verder onder afbeelding

Wat kun je hier mee?

Ten eerste is het belangrijk dat je je eigen basis behoeften goed begrijpt en daar actief invulling aan probeert te geven. Wat kan jij doen om in deze behoeften te voorzien? Denk bijvoorbeeld aan actiever netwerken of vaker een kop koffie drinken met die collega, je vaardigheden en kennis verbreden via cursussen, zorg voor voldoende uitdaging en probeer pro-actiever te zijn of meer zelf initiatief te tonen. Maar stel jezelf ook vragen als: wat vind ik belangrijk in mijn werk? Waarom doe ik wat ik doe? Wat wil ik nog leren of verder ontwikkelen in mijn werk? Wat is het grotere doel? Met wie wil ik dat bereiken? Je zult merken dat het je motivatie een boost geeft.

Ten tweede is het belangrijk dat je werkgever je daar de ruimte voor geeft. En dat valt onder de extrinsieke motivatie.

Extrinsieke motivatie

Je omgeving speelt namelijk ook een zeer belangrijke rol in je motivatie. Het gaat hier om extrinsieke motivatie, motivatie van buitenaf. Dat wil zeggen dat je (als medewerker) wordt aangezet om in beweging te komen of actie door externe prikkels en stimulans. Het ontvangen van een beloning voor je werk, bijvoorbeeld in de vorm van een salaris of een bepaalde status is een vorm van extrinsieke motivatie. Maar ook het krijgen van complimenten, constructieve feedback, zekerheid, arbeidsvoorwaarden, auto van de zaak, verstandhouding met collega’s, goede leidinggevende, en de werkomgeving an sich.

Over het algemeen heb je weinig grip op je extrinsieke motivatie. En wanneer je het gevoel hebt dat je iets voor een ander MOET doen, kan je ook gedemotiveerd raken. Je doet het dan omdat je wil voorkomen dat er negatieve gevolgen aan zitten, zoals het krijgen van kritiek of het feit dat je anderen kunt teleurstellen. En als je in je werk teveel afhankelijk wordt van extrinsieke motivatie, dan kost dat vaak (op den duur) een hoop energie en heeft dat een negatieve invloed op je werkgeluk.

De grote vraag die overblijft is: ben je vooral intrinsiek – of extrinsiek gemotiveerd om naar je werk te gaan? Als je drijfveer om naar je werk te gaan grotendeels van buitenaf gemotiveerd was, is het misschien wel tijd om even stil te staan bij je toekomst. Dat resulteert vaak in een energie vreter, en misschien is het dan tijd voor een verandering in je loopbaan. Ook als je kiest voor verandering en misschien wel op zoek gaat naar ander werk, is het goed om te weten wat je motivatie voor werk is. Als coaches van de Mindbrouwerij helpen we je daar natuurlijk graag bij. 

Voor meer motivatie tips, check ons artikel op Linkedin Van moetivatie naar motivatie

Wil je meer weten over motivatie in je werk? Hieronder vind je een aantal interessante links die we voor deze Mindbrouwsels hebben gebruikt.

Dennis Beentjes

Dennis is loopbaancoach en medeoprichter van de Mindbrouwerij. Met ruim 16 jaar werkervaring in management binnen het privé onderwijs en diverse freelance werkzaamheden op het gebied van trainingsontwikkeling, marketing coördinatie en content creatie, is hij in staat loopbaanvragen vanuit verschillende perspectieven te benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.